Vi hjälper dig att slipa betonggolv

Har du slitna betonggolv som behöver åtgärdas? Genom att slipa dina betonggolv kan du ge dem nytt liv utan att behöva riva upp och byta ut dem. Kostnaden blir givetvis lägre och du sparar på jordens resurser genom att återanvända det du redan har. Kort sagt så är betongslipning ett utmärkt alternativ om du har slitna golv utan några större skador.

Ett smart sätt att förlänga livet på ditt betonggolv

Ett slitet betonggolv kan både se fult och tråkigt ut. Det kan också vara svårstädat och samla på sig smuts i ojämnheter och sprickor. I många branscher, eller för all del i hemmet, är det viktigt att man kan upprätthålla en god hygien och det ser ju knappast så trevligt ut med sprickor eller avflagnad färg.

Ett betonggolv med en nyslipad och behandlad yta blir motståndskraftigt och kommer att tåla många ytterligare års användning än om du skulle lämna det åt slumpen. Ta hand om dina betonggolv så kommer de att tacka dig genom att hålla länge.

Slipa betonggolv för önskad yta

Ibland kan man ha behov av att slipa ett betonggolv inte enbart för att det är slitet utan för att man önskar förändra dess yta. Om verksamheten i en lokal ändras kan det finnas behov av att exempelvis skapa ett slätare golv eller ett med en strävare yta för att få det grepp som önskas.

Olika verksamheter ställer olika krav på hur golvet ska vara utformat. Vi hjälper er att få ett golv som motsvarar era krav och önskemål. Önskemålen kan även vara rent estetiska. Har ett golv tidigare varit målat i en färg som inte passar med det egna företagets visuella profil eller om färgen har blivit sliten fläckvis kan en slipning råda bot på detta. Ni väljer själva om ni önskar måla om golvet efteråt eller om ni föredrar att ha rå betong eller annan ytbehandling.

Golvavjämning – ett alternativ till slipning

Ett alternativ till att slipa betonggolv som kan appliceras i vissa fall är golvavjämning. Det kan exempelvis handla om golv där det sitter kvar rester av mattor, lim eller där det finns mindre ojämnheter. Här använder vi oss av en avjämnigsmassa som fyller ut hålrummen och skapar en jämnt yta som du kan lägga ett annat golvmaterial ovanpå. Hör av dig till oss så kan vi ge dig besked kring om det är bättre att slipa eller använda golvavjämning på just ditt golv.